Jdi na obsah Jdi na menu

Záleskautky - Kámošky až za hrob na skautském táboře

23. 11. 2018

20181123_151434.jpgNázev: Záleskautky 1,2

Autoři: Noelle Stevenson, Grace Ellis, Shannon Watters, Brooke Allen

Série: Záleskautky (1. díl, 2. díl)

Překlad: Martina Knápková

Žánr: Komiks, Young Adult

Nakladatel: Paseka 2017, 2018

 

Komiksová série Záleskautky má v tuto chvíli v originále přes padesát dílů a stala se velice populární u dětí i dospělých.

 

 

Ripley, April, Molly, Jo a Mal, to jsou Záleskautky. Pět nejlepších kamarádek, které tráví letní prázdniny na skautském táboře. Jenže když se uprostřed noci střetnou s tříokými kočkami, co říkají „Střez se svaté kočičky“ a následně skončí v tajemné jeskyni, není možnost, že by prožily normální léto. A to je jen začátek.

 

Začíná velké dobrodružství plné nebezpečí, které prověří jejich odvahu, chytrost a hlavně přátelství. Zvládnou se postavit příšerám, hádankám a chlapcům z vedlejšího tábora, kde se určitě děje něco podivného? Uspějí v této zkoušce naše Záleskautky?

 

lumberjanes-comic-cabin.jpg

 

Oba svazky tvoří jeden celistvý příběh. Až přečtením druhého svazku Záleskautek všechny detaily zapadnou do sebe. Já po přečtení prvního byla hodně zmatená a po druhém překvapená, jak to autoři měli výborně promyšlené. Nejlepší je přečíst jedničku i dvojku najednou na jeden zátah. Tím toto konkrétní dobrodružství končí, ale je samozřejmě prostor pro další pokračování, kterého se autoři rozhodně chytili vzhledem k počtu dílů v originále.

 

Mohlo by vás překvapit, že se v knize vyskytují nadpřirozené nestvůry. Někomu, kdo nemá rád fantasy, se to opravdu nemusí líbit. Avšak vůbec to nepůsobí lacině.

 

Každá kapitola symbolizuje jednoho bobříka, který má prověřit různorodé skautské dovednosti. Na lumberjanes-004-sdcc1.jpgzačátku jednotlivých kapitol si o bobřících můžeme přečíst. V knihách najdeme třeba bobřík „Zlaté ručičky“, „Mořský vlk“ nebo „Vše, co se nás matematýká“. Problémem může být, že popisy jednotlivých bobříků končí uprostřed věty, i když mně to nevadilo.

 

Já si to zamilovala hned od první stránky. Záleskautky mají styl. Líbí se mi, jak dokáží ve čtenáři vzbudit emoce. Smála jsem se, bála o hlavní hrdinky, obdivovala autory.

 

Doufám, že nakladatelství Paseka vydá i další svazky, protože Záleskautky jsou jedinečné a uchvátily mě. Rozhodně nejsou šálkem kávy každého, ale to mě na nich baví. Mohu doporučit mladým slečnám i chlapcům, dospělým i babičkám a dědečkům. Určitě to není jen pro děvčata!

 

 

Za zaslání knihy k recenzi děkuji nakladatelství Paseka.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář